Garage

Brf Bjäre har ett garage med 35 platser för bilar och 6 platser för motorcyklar. 6 platser är utrustade med laddboxar för elbilar och laddhybrider. Vi hyr även ut till personer som inte bor i huset.

Just nu finns det inga lediga platser i garaget för bil. Det finns däremot lediga platser för MC. 2 laddboxar är lediga för de som redan har plats i garaget. Se regler längre ned på sidan. Kontakta garageansvarig här om du är intresserad.

Priser

Bilplats:

  • 500 kr/månad för medlemmar i föreningen.
  • 750 kr/månad för övriga.

Bilplats med laddbox:

  • Samma pris som ovan.
  • Elen debiteras med 1,5 kr per kWh.

MC/mopedplats:

  • 300 kr/månad.

Laddboxar

Föreningens sex laddboxar är utrustade med typ 2-uttag. Äldre bilar med typ 1 behöver kompletteras med en adapter för att kunna utnyttja laddboxarna.

Den förinstallerade effekten är 3,6 kW vilket motsvarar en laddhastighet på cirka 3 mil per timma. För rena elbilar har föreningen möjlighet att öka laddhastigheten för enskilda laddboxar till 7,2 kW (cirka 6 mil per timma). Kontakta styrelsen om intresse finns.

Kostnaden för elen som förbrukas debiteras den som hyr laddboxen. Priset för elen är detsamma som för föreningens gemensamma el.

Regler

I samtliga fall gäller tre månaders uppsägningstid och att boende i huset har företräde till lediga platser. Garageplatser är inte bundna till en viss lägenhet, det vill säga om en bostadsrätt säljs går platsen till nästa person i kön, inte till köparen.

Laddboxarna har en separat kö. En förutsättning för att ställa sig i kön är att man redan hyr en plats i garaget. När en laddbox blir ledig får den medlem som är först i kön 6 månader på sig att visa att man insförskaffat elbil eller laddhybrid. Därefter tilldelas man en plats med laddbox. Införskaffar man ingen eller ångrar sig går rätten vidare till nästa medlem i kön.

Det finns även möjlighet att parkera lådcyklar och cykelvagnar i garaget. Hör av er till styrelsen.

Är du intresserad av en garageplats med eller utan laddbox? Använd kontaktformuläret!